Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Frankrike Geografi Hösten Lyon Resetips Resmål Säsong Sommaren Våren Yngre resenärer Frankrike

Lyon tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Lyon tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

 

För en stor semester i Lyon

Lyon är ett riktigt kulinariskt resmål och är känt som ett centrum för utsökt mat. Tillsammans med gastronomiska läckerheter erbjuder Lyon även kulturella evenemang och historiska platser. Börja utforska denna varierade och vackra stad med Lyon tillgängliga semesterbostäder som tillhandahålls med Handiscover!

Saker att göra i Lyon

1 Musée des Beaux Konst

Visa de imponerande kulturella erbjudandena i Lyon på detta museum av impressionistisk konst, egyptiska artefakter, skulpturer och mycket mer. Ströva omkring i byggnaden, som är imponerande på egen hand, för att lära sig mer om det ursprungliga syftet med strukturen. Byggnaden byggdes ursprungligen på 1600-talet och var som ett benediktinska kloster. Både samlingsrummen och utställningsföremålen är tillgängliga och rullstolsvänliga och det finns även rullstolar att låna för rörelsehindrade besökare vid entrén. För att säkerställa tillgänglighet ring 3(0)4 72 10 17 40, från måndag till fredag från 9:00 till 5:30

2 Quartier Saint-Jean och Quartier Saint-Georges

Utforska den gamla världens charm i denna härliga stad på dessa två historiska gator. Fylld med traditionella restauranger, eleganta kaféer och oberoende butiker, finns det något magiskt med detta medeltida kvarter. Innan du laddar upp på unika gåvor i butikerna, besök ett av flera museer i området, inklusive Hôtel de Gadagne på Place du Petit Collège som är en herrgård från 1400-talet. Rullstol och handikappanpassade på gatan är i allmänhet fungerande men som med alla historiska område ojämn kullersten och mindre ingångar kan vara svårt att navigera med den fysiska funktionshinder.

3 Njut av franska köket

Lyon är ett matälskareparadis, från rejäla kötträtter och korv till silkeslen choklad. För Michelin-stjärniga middagar finns det få platser bättre än Paul Bocuse Restaurant som har funktionshindrade tillgång för rullstolsanvändare. De med en söt tand kommer att vilja handla gourmet choklad på Palomas Boutique som har varit i drift sedan 1917.

Tillgängliga Semesteruthyrning i Lyon

Oavsett om du vill bo i hjärtat av denna livliga stad i exklusiva hotell eller lägenheter eller våga utanför staden för pittoreska stugor och semesterbostäder, har vi boende som passar dina behov. Berätta din nivå av tillgänglighetsbehov och vi kommer att hänvisa dig till lägenheter och hotell som innehåller funktioner som steg gratis planritningar, hissar, hissar, hjul i duschar och mycket mer. Sedan, boka med oss för att garantera dig själv och din familj lyxiga semester för livet!

För närvarande visas inte våra vackra, prisvärda och tillförlitliga boenden på hemsidan. Men! Var inte orolig!! Kontakta oss via e-post: booking@handiscover.com på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien). Vårt professionella och entusiastiska kundteam hjälper dig hela tiden. Det coolaste faktum är att vi har tillgång till mer än 150.000 hotell i över 50 länder. Vi ger också £ 25 rabattkupong för din första bokning!

Bara söka och göra en förfrågan om dina datum nu!!

Hur ta sig runt Lyon

Anses ha en av de mest effektiva kollektivtrafiksystemen i Frankrike, är Lyon lätt att ta sig runt med tunnelbana. Många attraktioner ligger också ganska nära varandra med en 10-20 minuters promenad mellan tunnelbanestationer och platser.

Så, vad väntar du på? Bara boka en underbar semester med Handiscover!!

 

Add Comment

Click here to post a comment