Äldre Resenärer Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Kroatien Kuster & Klippor Resetips Resmål Säsong Sommaren Stränder Våren Yngre resenärer Zagreb Kroatien

Zagreb reseguide för en handikappanpassad semester

Handiscover

Zagrebs tillgängliga reseguide för en handikappanpassad semester

För en härlig semester i Zagreb

Som huvudstad i den största staden i Kroatien, har Zagreb något att utforska och njuta av för varje resenär. Oavsett hur stor eller liten din resegrupp är, finns det något att utforska för alla från de bländande köpcentrum, museer, stränder och mycket mer! Tillgänglig Zagreb semesterbostäder finns gott om i detta livliga storstadsområde. Börja planera din semester med Handiscover idag!

Saker att göra i Zagreb

Tkalciceva-gatan

Hemsida: Klicka här
Hem till några av stadens mest spännande nattliv, har Tkalciceva gatan lite av något underbart för alla. Ströva omkring på denna gata fylld med mysiga kaféer, autentiska butiker och mycket mer. Sedan, sluta på Agava restaurang för att prova den traditionella nötköttgrytan som kallas pasticada som innebär en unik blandning av kryddor och över 24 timmars prep! Därefter kan du besöka Oliver Twist Pub som har autentisk inredning från 1800-talet, kaffedrinkar och sprit. Den breda, släta centrum gatan gör detta rimligt att navigera för många rörelseförmåga nedsatt och uteservering på många restauranger är rullstolsvänliga.

Markusplatsen Markusplatsen Markov Trg

Adress: Gornji Grad, Zagreb, Kroatien
Hemsida: Klicka här
När Zagrebs största torg, har området nu Sabor (parlamentet) byggnaden och den ikoniska Crkva Svetog Marka (Markuskyrkan), känd för sitt igenkännliga röda, vita och blå kaklade tak. Torget i sig anses handikappanpassat och många byggnader inom det är helt eller delvis rullstolsvänliga.

Trg Bana Jelačića (Ban Jelačić-torget)

Adress: Trg bana Josipa Jelačića, 10000, Zagreb, Kroatien

När du har sett det gamla torget, utforska den nya! Sedan 1800-talet har detta torg med endast fotgängare fungerat som en central mötesplats för staden. Kantad av pastell-fronted byggnader och eleganta, utomhus kaféer. Anses ha rullstolstillgänglighet, erbjuder torget en mängd olika mat- och syn-seende alternativ för alla besökare. Kanske en av de mest ovanliga museum teman, museum av brutna relationer ger dig exakt vad namnet antyder. Här har människor från hela världen gett en symbolisk bit av en bruten relation tillsammans med en historia för att hitta stängning. Från det udda till det sorgliga till det lustiga, är detta museum en inte missad upplevelse för älskare allt ovanligt.

Handikappanpassade boenden Zagreb

Oavsett om du vill ha mysiga lägenheter av stugor eller lyxiga hotell, har Handiscover boende för dig! Sök efter specialfunktioner du kan behöva som en hiss, hjul i dusch, steg fria entréer och mycket mer. Därefter kan du utforska vårt urval av posh lägenheter, moderna hotell och bekväm semesterbostäder som uppfyller dina krav. Slutligen, välj helt enkelt dina resdatum och boka dina semesterbostäder. Det är så lätt! Låt aldrig din semester begränsas igen på grund av otillräckliga boendealternativ.

Hur tar sig runt Zagreb

Till stor del byggdes på 15-talet, gör Kroatien utgör vissa frågor för resenärer med funktionshinder frågor men Zagreb, som en huvudstad har bättre tjänster. Trappor är en vanlig syn runt staden men är hanterbara med en hjälpande hand. Branta ramper är också en möjlighet i vissa områden och nyare attraktioner tenderar att vara mer handikappvänliga. Utforska staden genom bussresor för det mest lättillgängliga transportsättet. Hytter finns också tillgängliga men kan behöva hjälp att komma in. De vackra stränderna är också ett alternativ med de flesta med ramper för att komma åt stranden.

Add Comment

Click here to post a comment