Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Kroatien Kuster & Klippor Resetips Resmål Rijeka Säsong Sommaren Utanför misshandlad vägen Våren Yngre resenärer Kroatien

Rijeka reseguide för en handikappanpassad semester

Handiscover

Rijekas tillgängliga reseguide för en handikappanpassad semester

För en härlig semester i Rijeka

Känd som det kulturella centrumet i Primorje-Gorski Kotar County, har Rijeka en rik historia knuten till dess omgivande vatten. Njut av vattensporter, segling och färska skaldjur året runt i denna härliga stad där du kan uppleva det vardagliga kroatiska livet. Att vara den tredje mest befolkade staden i Kroatien, erbjuder Rijeka dussintals aktiviteter och platser för hela familjen! Tillgängliga Rijeka semesterbostäder är lätta att hitta med Handiscover. Börja utforska alla våra uthyrningsalternativ idag för att få den lyxiga Rijeka-semestern du förtjänar!

Saker att göra i Rijeka

Centrala marknaden

Adress: Centrum av staden
Hemsida: Klicka här

Njut av lokal färg när du besöker den livliga Central Market. Börja i Fish Hall som har underbar konstdyrearkitektur i metall och glas. Besök sedan de två angränsande salarna som bär kött, mejeriprodukter och producerar. Observera att marknaden kan vara trångt och upptagen men de flesta vägar är fortfarande tillräckligt bred för att ge personer med funktionshinder och rullstolsanvändare tillgång till bås. Fellow shoppare är vanligtvis vänliga och villiga att ge dig utrymme eller låna ut en hjälpande hand när det behövs.

Korzo gatan

Adress: Korzo, 51000, Rijeka, Kroatien

Meander ner denna breda och slingrande gata där du kan smutta på kaffe i ett autentiskt kroatiska café, handla på butiker och ta in neoklassisk arkitektur. Efter att ha smuttat på kaffe och ta tag i några traditionella godisar, besök City Tower. Slutligen, stanna in i natten när gatan kommer till liv med unga kroater njuter av nattliv. Handikappanpassad tillgänglighet varierar mellan butiker och restauranger men uteservering är vanligtvis tillgänglig och tillgänglig för rullstolsburna under fint väder. Restaurang- och butiksägare är vanligtvis tillmötesgående och där för att hjälpa till när det behövs även när anläggningen inte ger total tillgänglighet.

Kroatiska Nationalteatern Ivan pl. Zajc

Adress: Uljarska ul. 1, 51000, Rijeka, Kroatien
Hemsida: Klicka
här

Både Underhållning älskare och fans av klassisk arkitektur bör göra National Theatre en av sina första stopp. Med en klassisk byggnadsdesign som skulle se hemma i någon centraleuropeisk stad och ett brett utbud av baletter, operor och pjäser, är NationalTeatern ett måste-besök plats för varje resenär. Både rullstolsvänliga sittplatser och sällskapssittplatser finns tillgängliga, men att ringa framåt för att säkerställa att tillgänglighet rekommenderas starkt.

Boenden för funktionshindrade

Med både posh nya lägenheter och hotell tillsammans med självhushåll stugor och semesterbostäder, är en enorm variation för att tillgodose dina behov för din Rijeka semester! Handiscover har boende för att passa alla dina behov och dina medresenärer. Låt oss veta vad du behöver i en semester hyra inklusive steg gratis entréer, i rummet hissa, hjul i dusch och vi kommer att hänvisa dig till semesterbostäder, hotell, lägenheter och mer med garanterade funktioner för att matcha dina kriterier.

Hur ta sig runt Rijeka

Att vara en av de större städerna i Kroatien, erbjuder Rijeka fler alternativ än de flesta för funktionshindrade resenärer. Kollektivtrafiken har ofta handikappssittningar men saknar ibland ramper. Navigera detta genom att ta hjälp av medresenärer som ringer framåt när det behövs. Upplev staden med bekvämlighet och stil genom att hyra en personlig förare och handikappanpassat fordon!

Add Comment

Click here to post a comment