Kroatien

Dubrovnik Anpassad reseguide för en tillgänglig semester

Handiscover

Njut av en fantastisk semester i Dubrovnik

Dubrovnik är beläget vid Adriatiska havet och erbjuder både spännande stadsaktiviteter och massor av arkitektoniska pärlor mot fonden av det klarblå vattnet. Varma stränder och spännande festivaler gör sommarturismen populär, men staden kan med fördel avnjutas året runt. Kom på hösten för att känna den svala, salta brisen mot ditt ansikte medan du insuper denna fantastiska stad. Utforska Dubrovniks anpassade semesterbostäder med Handiscover för att hitta den perfekta platsen för din semester!

Att göra i Dubrovnik

Trsteno Arboretum

Adress: Potok 20, Trsteno 20235, Kroatien

Hemsida: Klicka här

Du finner inte bara en fantastisk florasamling i trädgården och ett arboretum i Trsteno, du kan också slingra dig fram genom ett stycke levande filmhistoria. Utforska miljön som fungerade som en del av uppsättningen för den populära serien Game of Thrones! De flesta vägarna inom Arboretum är breda nog att rymma flertalet rullstolar, vissa områden har dock vägar med grus och kullersten.

Rektorspalatset och kulturhistoriskt museum

Adress: Pred Dvorom 3, Dubrovnik, Kroatien

Webbsite: Klicka här

Utforska Dubrovniks historia med lätthet i detta museum som ligger i provinsens gamla rektorspalats. Fram till 1808 var det säte för rektorn och det styrande rådet i den forna republiken Dubrovnik.

Även utan konstverken skulle byggnaden, ett imponerande venetianskt-gotiskt mästerverk, vara värd ett besök. Upplev konstverk som spänner från 1400- till 1900-talet enkelt genom att använda den speciella rullstolen som tillåter användare med funktionshinder att få tillgång till alla delar av museet, även övervåningen. Om du har begränsad rörelseförmåga är det en bra idé att ringa i förväg för att säkerställa tillgången till sittplatser eftersom den är begränsad.

Dubrovnik Havsakvarium

Adress: Ul. Kneza Damjana Jude 2, 20000, Dubrovnik, Kroatien

Hemsida: Klicka här

Dubrovnik Havsakvarium, som ligger inbyggt direkt i stadsmuren, erbjuder enkel tillgänglighet för funktionshindrade resenärer. Utforska denna lilla samling av undervattensliv medan du tar till dig den fantastiska arkitekturen.

Anpassat boende Dubrovnik

Oavsett om du söker snygga tillgängliga rullstolsvänliga lägenheter i hjärtat av staden eller ett vräkigt hem eller ett hotell för hela resesällskapet så har Handiscover vad du söker! Starta genom att söka efter de funktioner du behöver som till exempel ett hjul i duschen, hiss eller trappfri entré. Välj sedan bland våra hotell, lägenheter, stugor eller semesterbostäder som passar dina behov och boka det för att börja planera din Dubrovniksemester.

Att ta sig runt i Dubrovnik

Att ta sig runt i Gamla Stan har blivit mycket enklare med den nyrenoverade tillgängliga linbanevagnen. Det finns gott om trappor i Dubrovnik, men det finns vägar att komma runt dem.

Du kommer att hitta olika träramper och de är användbara och handikappvänliga. Utforska staden från en panoramautsikt och få också möjlighet att äta på restaurangen Panorama och Bar!

 

Add Comment

Click here to post a comment