Äldre Resenärer Bulgarien Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Hösten Resetips Resmål Säsong Sofia Våren Yngre resenärer Bulgarien

Sofia tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Sofia tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Accessible Holiday Sofia - Disabled holidays

Sofia är den fantastiska huvudstaden i Bulgarien. Sofia är också den största staden i landet, med nästan en och en halv miljon invånare.

En mycket gammal stad med en rik historia, har det nu rykte om sig att vara en dynamisk östeuropeiska huvudstaden. Det är anmärkningsvärt med en enastående kombination av europeisk och kommunistisk arkitektur.

Ingår i det är en rad vackra ortodoxa kapell och kyrkor. Tillgänglig Sofia är en av de få europeiska huvudstäder som har fantastiska landskap samt en skidort i närheten av den.

Handikappanpassade vänliga aktiviteter i Sofia

Alexander Nevskijs katedral

Adress: pl. “Sveti Aleksandar Nevski”, 1000 Sofia, Bulgarien
Hemsida: https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Nevsky_Cathedral,_Sofia

temple in Sofia

foto: bulgariatravel.org
Hitta tid att besöka den neo-bysantinska katedralen. Den majestätiska strukturen är prydd med mosaiker och guld-lastad kupoler. Interiören är utsökt ornamenterade med marmor i entrén område som kom från München, glasmålningar, venetianska mosaik samt enastående väggmålningar.

Eagles bro

Adress: 1142 Sofia, Bulgarien

Eagles’ Bridge markerar ingången till den gamla staden. Även känd som Orlov Most bron byggdes över Perlovska floden 1891. Namnet på bron själv kommer från de fyra Eagles siffror som inrättats på sina fyra ändar.

Nationalmuseum för militärhistoria

Adress: ul. “Cherkovna” 92, 1505 Sofia, Bulgarien
Hemsida: http://www.militarymuseum.bg/

Military Museum Sofia

foto: bulgariatravel.org

Museet har mer än hundra års existens och har samlat vapen, rebellflaggor, uniformer och dekorationer.

På utsidan, en enastående samling av sovjet-made militär hårdvara inklusive tyska stridsvagnar, missiler bärraketerna, stridsvagnar samt flyg och marin utrustning är på showen.

Tillgänglighetsanpassade boenden i Sofia

Tillgänglig Sofia erbjuder ett stort urval av fantastiskt boende till sina resenärer oavsett vad deras krav kan vara. Vill du ha något extra speciellt?

Med Sofias rika historia kommer du att vara säker på att hitta en av ett slag hotell, lägenheter eller stugor som har lång sikt och kort sikt hyror som erbjuder full tillgänglighet.

Medan många av byggnaden är gamla, vissa är rullstolsvänliga med olika bekvämligheter såsom steg-fri tillgång och hissar. Dessutom har våra semesterbostäder full tillgång badrum med roll-in duschar och barer grab.

Vidare finns hissar i många bra tillgängliga boenden, liksom. På Handiscover‘s hemsida, kan du hitta många semesterbostäder.

För närvarande har vi skapat ett unikt system som klassificerade egenskaperna i tre kategorier. Vad du behöver göra är att bara välja ett lämpligt boende baserat på din egen rörlighet.

vill du ha mer information, tveka inte att kontakta oss via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (STORBRITANNIEN)

Därav kan du boka allt från stilfulla lägenheter till lyxiga hotell i centrum av staden till stora semesterstugor i utkanten av staden. Boka tidigt för de bästa funktionshindrade semester i den tillgängliga Sofia.

Ta dig runt Sofia-tillgänglig transport

Om du har en hörsel- eller synnedsättning eller annat funktionshinder, finns det många tjänster som hjälper dig i dina resor medan du är där.

Du kan boka en turné som tar hand om allt från boende till alla transport- och resvägsfrågor.

Om du använder kollektivtrafiken kan du vara säker på att många av bussarna har låga golv som är lätta att gå av och på om du är i rullstol, förutom speciella sittplatser.

Annan nyttig reseinformation

Andra Underbara Resmål och stränder runt om i världen!

För närvarande tillhandahåller vi £ 25 rabatt kupong för din första bokning!

Add Comment

Click here to post a comment