Handiscover Ambassadör: Natalie Ahlgren Eriksson, Traveller sedan 4 års ålder

Välkommen Handiscovers första Brand Ambassador – Natalie


Dröm Resmål

Jag är en person som älskar mat. Pasta, ost och bröd är det bästa jag vet. Så du kan gissa vad min dröm destination är.. Så länge jag kan minnas har jag drömt om att åka till Italien. Anledningen till det? Det är på grund av all mat. Mitt sinne kan inte få nog av all pizza, pasta och ost. Min mun blir vattniga vid tanken på det. Förutom maten tycker jag att Italien är en mycket trevlig stad och jag skulle gärna åka dit och ta bilder. Jag är också mycket intresserad av gamla och historiska byggnader som kyrkor som Italien har gott om. Det skulle vara häftigt att se Colosseum och det lutande tornet i Pisa.

Förutom Italien vill jag besöka Spanien igen. Jag har varit där två gånger, både i Alicante och Barcelona och gillade det mycket. De två städerna var bra på olika sätt. Alicante är mer av en familj utväg och jag åkte dit med familjen så jag gillade det mer. Jag tycker dock att Barcelona är kul att gå med dina vänner.

Min pojkvän och jag planerar att åka till Spanien, men vilken stad vi inte vet ännu. Jag ser verkligen fram emot det, att ta en drink på stranden, hand i hand. Att komma till Spanien är lite som att komma till Brasilien. Vi har en liknande kultur, jag förstår språket och klimatet är underbart. Jag känner till mitt hem ganska lätt.

/Natalie


Vintersemester

När jag var 14 åkte hela min familj till Åre, Sverige för att tillbringa vintersemestern där. Det var så häftigt! Vi bodde i en svit på Åres finaste hotell, vi såg den svarta backen från vårt fönster. Under dagarna var vi ute och njöt av Winterland Sweden och under kvällarna gick vi till spa-sektionen på hotellet, eller blev uppvärmda av en kopp varm choklad på After Ski.

Tyvärr är Åre inte min typ av destination. Under vintertid är det väldigt kallt och det viktigaste med Åre är att vara ute och hänga. Jag har aldrig varit en person som gillade vintern. Dels för att det är kallt, men också för att min kropp gör ont när kylan slår mig. Jag är också en person som är totalt ointresserad av sport i kallt väder. Så jag satt ibland på hotellet under en filt och tittade på Sex and the City, vilket inte spelade någon roll eftersom jag inte kunde åka skidor, även om jag vill prova det någon gång.

Min typ av vinterresor är till där det är varmt. Jag skulle anse mig åka till Grekland eftersom det är ett historiskt land, varmt och så vackert. Jag vill ligga på en strandstol hela dagen, äta gott och se hur mina vänner fryser hemma på Instagram. Jag är också intresserad av historiska byggnader så lite sightseeing skulle också vara kul.

Thats allt för nu!

Natalie


Nytt år

Nyår har alltid varit heligt för mig. Allt börjar om. Jag tror att nyårslöften är lite överskattade och det känns som dina löften är bara tomma ord. Jag tror dock på nyårsmål och istället för att ha ett löfte du har ett mål att nå, kan du kämpa för lugn och ro. Nyår är som om du får en ny chans.

Som jag nämnde tidigare, nyår är heligt för mig och jag vill fira det med lyx. Jag vill ha en jättemiddag med min familj. Min mamma brukar vara i köket hela dagen för att tillaga maten och duka i Stockholm. Nyår skulle aldrig känna samma sak om det inte fanns någon familjemiddag. Ibland mina föräldrars vänner gå med oss på middag. Sedan jag var 17 har jag haft en assistent till nyår. Jag minns den första nyårsafton när jag äntligen kunde gå på en nyårsfest som två av mina bästa vänner hade organiserat. Jag var så lycklig! Efter vår middag hemma vill jag gå på husfest med mina bästa vänner. Förra året var första gången min pojkvän och jag firade det nya året tillsammans och det var så speciellt för mig. Vi gick på fest hos mina vänner. Alla våra närmaste vänner var där, utklädda, och killen jag älskar mest. Det var magiskt, och vid midnatt skrek jag ut: “I år kommer jag att ta examen”! Haha

Jag har aldrig firat nyår utomlands, förutom när jag var fyra år, men jag minns ingenting. Jag har hört att Kina är tänkt att vara roligt runt det nya året, och jag tror att en ännu något varmare land som Spanien kan vara trevligt att fira i, eller varför inte Paris? För mig är det inte platsen som är viktig, det är vem du är med.

Vänliga hälsningar
Natalie


Shopping!

En av de saker som jag älskar mest är att shoppa. Jag älskar kläder, skor och ja, i princip allt om det. Min bästa shoppingupplevelse hittills var förra sommaren när jag var i London på en tjejresa med min mamma. Eftersom jag var tretton år gammal hade jag drömt om att gå in till en riktig Victoria’s Secret butik och när jag väl var där jag nästan rivit upp, jag var mycket mycket nära! Allt glitter och rosa fick mig att känna att jag var i himlen. Även Primark, som jag hade sett fram emot att blåste mina förväntningar, sinne och min plånbok. Jag hittade så mycket. London är också en retro-posh stad med så mycket stil och det är vad jag älskar.

London

Som en shoppingstad, skulle jag definitivt rekommendera! De flesta butiker är handikappvänliga och du kommer att bli besvarad med världsklass. Till skillnad från Sverige kände jag mig som en prinsessa i London! Det var så under hela mitt besök i London. Det engelska folket är så artig och det är jag så jag verkligen gillade det där. Jag älskade staden så mycket att jag funderar på att ansöka till en journalist skola där.

Om jag var tvungen att välja en annan stad utom London att handla i, skulle jag
välja New York
, bara för deras Victoria’s Secret. Jag tror att det skulle vara häftigt att shoppa i New York och känna sig som Carrie Bradshaw, som är min största förebild och favorit karaktär. Även Kina,
skulle Shanghai
vara coolt att shoppa. Jag gillar söta och unika saker som Kina är känt för.

Vänliga hälsningar
Natalie


Hallå!

Jag heter Natalie Ahlgren Eriksson och är 19 år. Jag har en fysisk cerebral pares som påverkar mitt tal, mina motoriska färdigheter och jag är i rullstol, men det finns inget som hindrar mig!
Mina intressen är att vara med vänner och familj, gå på konserter, sjunga och skriva. Förutom att skriva, musik och musikhistoria är också en passion. Den stora drömmen är att bli någon form av musikjournalist att kombinera mina passioner. Jag älskar i princip all musik men rock, indie och retromusik är det som tilltalar mig mest. Min största idol är Håkan Hellström och i vinter blir det fjärde gången jag ser honom.

Jag brinner för att göra samhället bättre för personer med funktionshinder och har i sex år varit igång en blogg, www.thisishowiroll.se. Under dessa sex år har jag gått igenom så roligt. För två år sedan hade jag en egen tv-show som sändes i nationell TV i Sverige. Det är det coolaste jag har gått igenom och jag kan fortfarande inte tro att det har hänt.

Just nu jobbar jag deltid som opinionsledare på handikappförbundet, som jag älskar. Jag är också ute efter ett jobb, är mitt mål att nästa år ska jag köpa en lägenhet och börja mitt liv på riktigt. Jag vill bo i Stockholm, Södermalm tillsammans med alla mediafolk och det är något jag jobbar på varje dag.

Jag gjorde min första resa när jag var fyra

Resan var till Brasilien, där min mamma föddes och hela hennes familj bor. Tyvärr minns jag inte mycket eftersom jag var så liten, men efter att ha varit där två gånger, jag älskar det. I den brasilianska kulturen finns det så mycket glädje och kärlek. Maten är gudomlig och musiken får mig att känna mig som hemma. Om ekonomin tillåter, kommer jag att åka dit på vintern som jag saknar min familj så mycket.

Vänliga hälsningar
Natalie