Handiscover Ambassadör: Irina Martinez, full av passion som tillgänglig resebloggare

Att resa är helt enkelt det bästa.

 

Hej allihopa,

Jag är Irina från Valencia, Spanien, en tjej full av passion som en tillgänglig resa bloggare och glad över att vara en ambassadör för Handiscover. Låt mig presentera mig lite och förklara för er varför jag började mitt äventyr med den tillgängliga turismen.

Jag älskar att resa, känna nya människor, nya kulturer, njuta av maten, se något nytt varje dag. För mig, upptäck varje hörn av planeten är en fantastisk upplevelse som jag skulle vilja dela med dig.

Jag började arbeta för turistnäringen under 2007 på flygplatsen som markpersonal. Efter detta jobbade jag som flygvärdinna i fem år. Det var under mitt sista år flyger när jag bestämde mig för att göra en förändring i mitt liv och öppna en resebyrå specialiserad på tillgänglig turism.

Varför tillgänglig turism?

 

Kanske du frågar dig själv vad som hände det året som fick mig att ta det beslutet. Jag började resa med mamma och min moster, som är rullstolsburen. Jag har alltid varit mycket nära min moster. Sedan jag var barn brukade jag ta itu med en person i rullstol.

Irina AccessiTrip

Vår första resa var till Marrakech. Jag insåg här hur komplicerat det kunde vara för en person med nedsatt rörlighet att njuta av en stad utan en ordentlig tillgänglighet.

Jag minns den där resan med mycket kärlek. Vi njöt verkligen av det, och vi skrattade mycket, men det var inte särskilt tillgängligt. Vi hittade några olägenheter som en toalett med bad på hotellet, inga anpassade taxibilar, steg överallt, förstörda gator, etc. Och en av de viktigaste sakerna; vi hittade inte information om det innan för att gå. Lyckligtvis kan min moster stå upp lite, och vi tog den manuella rullstolen. Så vi kunde se tillräckligt med platser, men inte allt som vi ville. Vi tre lärde oss mycket under den resan, särskilt att planera resor innan för att gå (eller på lista, få lite tidigare information).

DSC06087

Efter den resan tog jag förtens att underlätta för personer med funktionshinder att resa. Jag gjorde några kurser om hur man gör tillgängliga semesterpaket och hur man kan hjälpa kunder med särskilda behov. Jag började också studera spanska teckenspråk. Och naturligtvis fortsatte jag att resa med min mamma och moster till andra destinationer mer tillgängliga som Genua, Strasbourg, Luzern, Bern och mycket mer.

 

Slutligen öppnade jag 2013 en resebyrå specialiserad på tillgänglig turism. Jag var så glad att hjälpa människor att njuta av sina resor och få en bra och fullt tillgänglig produkt för dem. Jag gjorde en hel del kontakter och jag granskade en hel del tjänster som boende, museer, transporter, aktiviteter, etc. Två år senare stängde jag byrån på grund av krisen i Spanien.

Vad är nästa steg?

 

2017 bestämde jag mig för att fortsätta arbeta för den tillgängliga turismen. Jag började dela mina reseupplevelser och recensioner i min blogg www.accessitrip.com, där jag skriver om tillgängliga destinationer, aktiviteter, äventyr och mycket mer.

För närvarande, vissa företag eller regeringar inbjuder mig också att delta i presentationer, aktiviteter eller resor för att hjälpa dem att främja den tillgängliga turismen som en professionell agent.

Jag hoppas att du njuta av mina inlägg, där jag kommer att ge dig några resetips, information om destinationer runt om i världen och mycket mer. Jag älskar att resa och jag skulle vilja få dig att känna samma sak i varje ord.

Så, kära vänner, som jag alltid säger… INTE SLUTA RESA 😉